joi, 14 decembrie 2017

Preturile produselor agricole pentru arendă în 2018


Cei mai multi fermieri din județul Botoșani nu sunt interesati de pretul produselor agricole, mai precis de preturile medii în baza cărora se calculeazã valoarea arendei pentru anul 2018.
 La fiecare sfarsit de an, Directia pentru Agriculturã a Judetului (DAJ) propune pretul produselor agricole, care constituie baza calculãrii valorii arendei stabilite in naturã.
 Cum aceste preturi ii intereseazã direct pe fermieri, operatiunea de stabilire a preturilor este extrem de importantã.
 În acest sens, DAJ a transmis invitatii cãtre toti producãtorii agricoli sã vinã la sedinta in care se discutã si se propun preturile produselor agricole.
 Cu toate acestea, in acest an,prea puțini au răspuns invitației.
 Când va avea loc sedinta CJ   se va supune dezbaterii proiectul de hotãrare privind stabilirea preturilor medii ale produselor agricole exprimate in naturã in contractul de arendã pentru anul fiscal 2018.
 Astfel, vor fi stabilite preturile medii ale produselor agricole pe anul 2017, preturile vehiculate pe piatã in vederea evaluãrii in lei a arendei stabilite in naturã pentru anul fiscal 2018.
 DAJ a propus urmãtoarele preturi medii pentru produsele agricole, care constituie baza de calcul a valorii arendei pe anul viitor:
 * grâu – 0,57 lei/kilogram;
* porumb – 0,51 lei/kilogram;
* floarea - soarelui – 1,21 lei/kilogram;
* rapițã – 1,45 lei/kilogram;
* soia – 1,25 lei/kilogram;
* orz – 0,5 lei/kilogram;
* orzoaicã – 0,5 lei/kilogram;
* struguri – 1,3 lei/kilogram;
* masã verde de pe pajisti – 0,06 lei/kilogram.

Niciun comentariu: