luni, 11 decembrie 2017

Vacanță în străinătate - sfaturi!

Pentru cei care-și aleg să-şi petreacă sărbătorile în străinătate, poliţiştii au demarat o campanie preventivă.
 Astfel, milencenii care aleg să plece din ţară trebuie să se informeze cu privire la noutățile privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din acea țară.
 “Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.
 Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceți sejurul mult așteptat, pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie.
 Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro!
Verificați agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanță și nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.
 Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!”, transmit oamenii legii.
 Minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. “
Este util să știți dacă emițătorul cardului dumneavoastră are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți, sau dacă veți găsi bănci deschise în week-end.
 Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.
 Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.
 Dacă vă aflaţi în dificultate în străinătate, contactaţi ambasada sau consulatul României pentru a putea beneficia de asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, mai spun poliţiştii.(ZdVR)

Niciun comentariu: