joi, 18 ianuarie 2018

Programarea simulărilor


Circa 8.000 de elevi din judeţ, din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a, vor trece, în luna martie, prin focul simulărilor examenelor naţionale, testările organizate de Ministerul Educației având loc în condiţii identice celor de la examenele din vară, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.
 Elevii de clasa a VIII-a vor fi evaluați la limba română și matematică, iar liceenii din clasa a XI-a vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie (în funcție de profilul clasei).
În schimb, colegii lor mai mari din clasa a XII-a vor simula toate cele trei probe scrise ale examenului de bacalaureat.
Reprezentanții biroului de relații publice din cadrul Ministerului Educației au declarat  că probele simulării sunt programate pentru luna martie, însă data exactă a acestora va fi comunicată în zilele ce urmează.
 Cele mai vehiculate date la care vor fi programate simulările sunt 12-16 martie.
 La aceste teste sunt așteptați circa 30 de elevi milenceni de clasa a VIII-a.
 Notele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Niciun comentariu: