luni, 22 ianuarie 2018

Recomandări la achiziționarea unui tv online


Când vine vorba de cumpărarea unui televizor online sau din magazin fizic, trebuie să știm încă dinainte câteva caracteristici care ne interesează, pentru a restrânge varietatea uriașă de modele și de prețuri ale televizoarelor de pe piață.
 Alegerea va fi una mai ușoară dacă știm din start ce anume ne dorim și la ce anume ar trebui să fim atenți la achiziția unui televizor online sau din magazin.

 1. Prețul televizorului online

 Bugetul este un criteriu foarte important, dacă nu cumva chiar cel mai important în alegerea televizorului online dorit, corelat cu diagonala televizorului și cu funcțiile acestuia.
 În funcție de bugetul pe care îl ai este recomandat să studiezi diferențe de preț la mai mulți furnizori, comparând același produs.
 În cazul în care deții un card de cumpărături, caută un magazin online care acceptă plata în rate fără dobândă.
 În fine, la alegerea televizorului online poți opta și pentru filtrul pe care majoritatea site-urilor serioase îl au, de selectare doar a acelor televizoare care se încadrează în bugetul tău: de exemplu, sub 1500 de lei.

 2. Diagonala televizorului online

 După ce am stabilit bugetul, ne putem uita la al doilea cel mai important aspect al unui televizor online.
 Diagonala televizorului online trebuie aleasă în funcție de mărimea încăperii în care va fi amplasat și de distanța maximă de la care vom privi la el, pentru a nu ne strica vederea, dar și pentru a putea vedea detaliile cu ușurință.
 Utilizarea unui televizor online cu o diagonală mare într-o cameră care nu permite vizionarea de la distanță corespunzătoare va însemna o percepere calitativă slabă a imaginii chiar dacă avem un televizor online de înaltă rezoluție și fidelitate.
 Astfel, dacă privești de la o distanță de maximum 2,5 metri, nu ai nevoie de un televizor online cu diagonala mai mare de 61 de centimetri.
 Pe măsură ce crește distanța, crește și diagonala televizorului.
 Astfel, de la 3 metri ai nevoie de un televizor de 66 cm în diagonală, de la 4 metri de un televizor cu 94 cm, iar de la 5 metri de un televizor cu diagonala de 107 centimetri.
 Pentru distanțe mai mari, poți cumpăra și televizoare cu diagonala mai mare de atât.

 3. Rezoluția și rata de refresh a televizorului online

 Despre rezoluția unui televizor trebuie să știm că există televizoare HD Ready (1366x768 pixeli) și Full HD (1920x1080).
 Recomandabil ar fi ca, indiferent de diagonala televizorului cumpărat, să căutați o rezoluție de 1080p, adică o rezoluție de 1920x1080 pixeli, cu imagini afișate în modul progressive, pentru a te putea bucura de o imagine clară și cu un nivel de detalii superior.
 Pe lângă rezoluție, orice televizor are ceea ce se numește rata de refresh, adică viteza cu care este afișată imaginea pe ecran: de câte ori pe secundă imaginea de pe ecran este afișată complet.
 Rata de refresh este măsurată în herți sau hertzi.
 Astfel, pe piață există televizoare LED cu rate de refresh de 60 Hz, 120 Hz, 240 Hz, 480 Hz, 600 Hz. Un televizor online cu o rată de refresh de 120 Hz va afișa o imagine completă de 120 de ori pe secundă.
Recomandabil ar fi alegerea online a unui televizor cu o rată de refresh de minimum 120 Hz.

Niciun comentariu: