miercuri, 7 februarie 2018

Astăzi va suna alarma!


Astăzi, 7 ianuarie, în intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judeţean se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.
 La această activitate vor participa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; Structurile M.A.I. de la nivel judeţean; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului şi Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţu .
 Pentru sirenele electronice de alarmare, semnalul acustic va fi precedat de mesajul vocal:
 „Cetăţeni, acesta este un exerciţiu! Nu intraţi în panică!”.
Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul unităţii.
 Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care se asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.
  Cetățenii sunt sfătuiţi să rămână calmi și să urmărească informările ISU  pentru situații de urgență.

Niciun comentariu: