miercuri, 14 martie 2018

APIA - se depun cereri!

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Darabani a trimis tuturor celor peste 4.000 de fermieri din centrul Darabani invitatii cu programarea pentru depunerea cererii.
 Până în prezent au depus cererile 520 de fermieri, dublu fata de numărul celor programati si alti 1.000 sunt asteptati in zilele urmatoare sa depuna actele pentru obtinerea subventiilor.
 In 2018, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.
Finalizarea si închiderea cererii unice de plata în IPA-Online se face în prezenta functionarului APIA Iasi responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.
 Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, împreuna cu functionarul APIA, în aplicatia dedicata sectorului zootehnic.
 Fermierii vor depune la APIA o singura cerere unica de plata, chiar daca acestia detin suprafete de teren în diferite localitati sau judete.
 Cererile se depun la centrul judetean APIA în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.
 Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii. Terenurile care nu fac parte din circuitul agricol pentru întregul an de cerere nu sunt eligibile la plată.

Niciun comentariu: