marți, 6 martie 2018

În curs de încălzire!

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de o vreme în curs de încălzire la nivelul întregii ţări, cu temperaturi ce vor atinge în zone din Banat, Crişana şi Oltenia chiar şi 17-18 grade Celsius, dar pe de altă parte precipitaţiile, în special sub formă de ploaie, se vor întoarce în majoritatea regiunilor, atât pe 6 martie, cât şi după data de 11 martie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată lieri.
 În Moldova, vremea rece, geroasă dimineaţa la începutul intervalului, va intra într-un proces de încălzire, urmând ca, în data de 11 martie, mediile maximelor şi minimelor să se situeze peste normele perioadei.
Astfel, media maximelor va creşte de la 0 la un 1 grad pe 5 martie spre aproximativ 12 grade în zilele de 11 şi 12 martie, iar minimele de la -14 grade în prima zi a intervalului spre 3 - 4 grade, în datele de 11 şi 12 martie.
Ulterior zilei de 12 martie, până la jumătatea celei de-a doua săptămâni, se întrevede o uşoară scădere a temperaturilor medii maxime şi minime, pentru ca, după această dată (14 martie) şi până spre sfârşitul intervalului, tendinţa acestora să fie de creştere uşoară de la o zi la alta.
Astfel, maximele vor scădea de la valori medii de 12 grade spre 10 - 11 grade în 14 martie, apoi vor creşte spre 13 - 14 grade în data de 18 martie.
 Media minimelor va scădea de la valori de 3 - 4 grade, la începutul celei de-a doua săptămâni, spre valori în jurul a 1 grad în data de 15 martie, apoi vor creşte spre valori în jurul a 3 grade, în 18 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată  în perioada 11 - 15 martie.

Niciun comentariu: