miercuri, 21 martie 2018

Primăvara pentru Modova!


Meteorologii au publicat estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru două săptămâni, în perioada 19 martie – 1 aprilie, pentru regiunea Moldova.
 Mai avem câteva zile de frig, săptămâna viitoare vremea se mai îmbunează, astfel că joi, 29 martie, la Mileanca ne putem aştepta la 11 grade Celsius.
 „În primele două zile din interval vremea va fi extrem de rece, cu o medie a valorilor termice diurne de -4 grade.
 În intervalul următor, temperaturile vor creşte uşor şi treptat, dar până la începutul celei de a doua săptămâni vor rămâne tot sub mediile climatologice specifice perioadei, cu precădere în intervalul 21 – 23 martie, cînd media maximelor se va situa în jurul a 0 grade.
În cea de-a doua săptămînă de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative, maximele zilnice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar media lor va fi între 8 şi 11 grade.
 Media temperaturilor minime nu va depăşi pragul de îngheţ în nici o zi, iar cel mai frig va fi în dimineţile de 23 şi de 24 martie, când în cea mai mare parte a regiunii vremea va fi geroasă (temperaturi sub -10 grade).
 Vor fi precipitaţii pe arii mai extinse, predominant sub formă de ninsoare între 19 şi 22 martie şi mai ales sub forma de ploaie după data de 26 martie.
 În restul intervalului doar izolat vor fi precipitaţii slabe“, conform ANM.
Regimul termic s-a mai apreciat încă de ieri, 20 martie, iar la ora 14 în tot teritoriul erau -3 grade, cu excepţia muntelui unde se înregistrau -7 grade.
Astăzi, 21 martie, rămânem cu cerul acoperit, cam -2 grade se vor înregistra în miezul zilei şi -8 grade vor fi peste noapte. Cam acelaşi condiţii sînt valabile şi pentru joi, 22 martie, iar vineri, 23 martie vedem soarele, însă ziua nu vor fi mai mult de -3 grade, iar noaptea aduce o minimă de -8 grade.
 De sâmbătă, 24 martie, valorile termice cresc treptat, se ajunge la temperaturi pozitive, cu o maximă de 12 grade.

Niciun comentariu: