vineri, 16 martie 2018

Revine iarna!


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD GALBEN pentru week-end-ul care stă să înceapă, prognozând temperaturi scăzute şi ninsori în judeţul nostru.
 Prima avertizare e valabilă de sâmbătă, 17 martie, ora 14:00 până duminică, 18 martie, ora 8:00.
 “În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare.
 Local se va depune strat de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea”, precizează ANM.
 A doua avertizare COD GALBEN e valabilă duminică, 18 martie, între orele 8:00-23:00.
 “În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă.
 În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi.
 Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.
 Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55-65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
 Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă”, potrivit aceleaşi surse: ANM.

Niciun comentariu: