miercuri, 11 aprilie 2018

Sfârșit de vacanță!


Elevii şi prescolarii se întorc astăzi la şcoală, respectiv la grădiniță, după vacanţa de primăvară, care a început pe 31 martie.
 Următoarea vacanţă este cea de vară, care va începe pe 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie.
 Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie.
 Probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatulu se vor desfăşura în perioada 25 - 28 iunie, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie şi este urmată de depunerea contestaţiilor. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.
 Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a va începe mai devreme cu o săptămână în acest an şcolar.
 Astfel, prima probă scrisă a Evaluării naţionale (Limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie, următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfăşura în 13 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.
 Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie (până la ora 12:00), iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în perioada 20 - 22 iunie.
 Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Niciun comentariu: