luni, 18 iunie 2018

Înscrieri în învățământul profesional


Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.
 La nivelul județului sunt disponibile 12 clase de învățământ profesional și de învățământ dual.
 Pentru anul școlar 2018-2019 oferta educațională este una bogată pentru formarea profesională, având în vedere că este pus la dispoziția tinerilor un număr de 1296 locuri, la nivelul județului nostru, din care 376 locuri sunt la învăţământul profesional și 20 locuri la învăţământul dual, celelalte fiind pentru învăţământul liceal (teoretic, tehnologic, vocațional) și învățământul special.
 Un alt avantaj este acela că absolvenții acestui tip de învățământ nu mai dau examenul de bacalaureat.
 Se știe că activitatea practică se învață cel mai bine în învățământul profesional, unde posibilitatea de a se dezvolta profesional este mult mai bună.
 Totodată, tinerii iau contact cu producția, pentru că unitățile școlare încheie contracte cu agenți economici iar practica de specialitate se desfășoară la agentul economic sub supravegherea maistrului.
 În acest fel, elevii, viitorii angajați, iau contact și cu un angajator care îi poate remarca dacă dovedesc abilități practice deosebite precum și seriozitate.

Niciun comentariu: