luni, 23 iulie 2018

Evaluarea directorilor de școli

În cursul lunilor august si septembrie, toti directorii institutiilor de invățământ din judet vor fi luati la control de inspectorii școlari.
 Fiecare director prim si director adjunct din cadrul grãdinitelor, scolilor si liceelor din judet vor fi programati intr-o zi anume, astfel incat, panã pe 12 septembrie, sã fie toti evaluati. Pânã atunci insã, panã pe 15 august, directorii vor avea de prezentat fisa de autoevaluare si raportul de activitate, dar si observatiile primite de la inspectorii de management si cei de specialitate pentru inspectiile scolare.
 În urma analizãrii tuturor documentelor puse la dispozitia inspectorilor scolari, directorii vor primi calificative (‘Foarte Bine’, ‘Bine’, ‘Satisfãcãtor’ si ‘Nesatisfãcãtor’).
 În functie de nivelul la care se aflã, unii ar putea chiar sã fie schimbati din functia de director, chiar dacã au sustinut concurs pentru functia de conducere.
 Este vorba despre cei care nu se evidentiazã prin rezultate bune si care primesc ‘Nesatisfãcãtor’ (sub 60 de puncte).
 În orice caz, cei nemultumiti de modul cum vor fi evaluati vor putea face contestatii, iar in urma solutionãrii favorabile, sã continue ca director.
 Potrivit metodologiei, intre 12-21 septembrie vor fi stabilite punctajele si vor fi acordate calificativele si aprobarea lor de cãtre inspectorul scolar general, iar adresele de comunicare vor fi transmise directorilor intre 24-28 septembrie. 
Contestatiile se depun intre 2- 5 octombrie, iar comisia le va rezolva intre 8-11 octombrie. Pe 12 octombrie vor fi aprobate punctajele finale si calificativele in Consiliul de Administratie al ISJ, pentru ca, in final, intre 15- 19 octombrie, sã le fie comunicate in scris contestatarilor punctajele finale.

Niciun comentariu: