marți, 4 septembrie 2018

Virusul West Nile


Supravegherea infecţiei cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, continuă şi pe parcursul lunii septembrie, deoarece vremea caldă și umedă favorizează persistenţa și circulaţia acestor insecte. Chiar dacă în judeţul nostru s-a înregistrat până acum  un caz de îmbolnăvire, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) prelevează probe de la toţi pacienţii cu meningită, care au vârsta de 15 ani și peste această vârstă.
 În vederea identificării unei posibile infecţii cu West Nile, sunt investigaţi suplimentar pacienţii de peste 15 ani ce prezintă febră şi simptome ale meningitei şi la care, în urma puncţiei lombare, lichidul cefalo-rahidian este limpede, semn al infecţiei virale.
 Toate cazurile suspecte de îmbolnăvire sunt anunţate la DSP de către secţiile de Boli Infecţioase ale spitalelor, după care se prelevează probe care sunt analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti.
În România, s-au confirmat cazuri de infecţie cu virus West Nile în judeţele Botoșani, Iași, Bacău, Galaţi, Brăila, Dolj, Olt și Vrancea.
 De la apariţia primelor îmbolnăviri, din acest an, au fost înregistrate 117 cazuri în toată ţara, dintre care 12 persoane au decedat.

Niciun comentariu: