marți, 27 noiembrie 2018

Temperaturi de -8, -13 grade!

Minivacanţa de 1 decembrie nu aduce decât bucuria Centenarului, însă cei care vor să vadă parada militară trebuie să se îmbrace bine, deoarece sînt anunţate temperaturi extrem de scăzute.
 Valorile termice diurne vor fi de până la -8 grade, iar noaptea mercurul din termometre coboară până la -13 grade şi va fi ger.
 Aşa rezultă din estimarea evoluţiai valorilor termice şi a precipitaţiilor de pe 26 noiembrie pînă la data de 9 decembrie publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru Moldova.
 „Până la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi în scădere accentuată.
 Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de aproximativ 2 grade la început, pînă spre -6 grade în ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, pînă la -15 grade în 30 noiembrie dimineaţa, astfel vremea devenind geroasă. În intervalul 01 – 05 decembrie, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade pînă la -2 grade. Ulterior, variaţiile termice, puţin semnificative, vor fi spre scădere uşoară, în medie pînă la 2 grade la maxime şi -4 grade la minime.
 Vor cădea precipitaţii, în perioadele: 26 – 29 noiembrie, când temporar vor fi mai însemnate cantitativ şi 03 – 09 decembrie, cînd vor fi în general moderate“, conform ANM.
 Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sînt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Niciun comentariu: