miercuri, 5 decembrie 2018

Fără ger!

La Mileanca, pe parcursul acestei săptămâni, timpul va fi mai cald decât normalul perioadei, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 și 6 grade Celsius.
 Și nopțile vor fi ceva mai blânde, cu valori care se vor situa între minus 1 și minus 6 grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări izolate.
Mâine e posibil să plouă, iar joi, să ningă.
 În Moldova, în perioada 4 -16 decembrie, conform estimărilor realizate de specialiștii Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, în prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații termice în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care în medie vor oscila între 2 și 5 grade Celsius și minime cuprinse, în general, între -4 și 0 grade Celsius. După data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4-5 grade Celsius, până spre valori negative de -4 și -2 grade Celsius la finalul intervalului.
Nopțile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la -8 grade Celsius.
 Probabilitate pentru precipitații va crește după 4 decembrie, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ vor fi în perioada 9 – 12 decembrie.

Niciun comentariu: