Începutul de an a venit cu lefuri mai mari pentru angajaţii din educaţie, mii de dascăli încasând, din această lună, mai mulţi bani la salariu.
Este vorba de personalul didactic de predare, care beneficiază, începând de anul acesta, de spor de suprasolicitare neuropsihică, în cuantum de 10% din salariul de bază.
În mod nejustificat, sunt lăsaţi pe tuşă directorii de şcoli.
Chiar dacă mai au activitate la catedră, ei nu pot beneficia de acest bonus la salariu.
Aplicaţia Edusal, prin intermediul căreia sunt calculate salariile celor din învăţământul preuniversitar, nu permite calcularea acestui spor pentru personalul din funcţiile de conducere.
Sindicaliştii consideră că este vorba de discriminare în acest caz şi au solicitat la Ministerul Educaţiei ca şi personalul didactic de conducere, îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar să beneficieze de sporul de 10%.
Mai mult, de pe lista beneficiarilor lipsesc și inspectorii școlari (chiar dacă au ore de predare), metodiștii din cadrul Casei Corpului Didactic, psihologii, logopezii și consilierii din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Botoșani.
Cei din sindicate spun că este un alt abuz prin care sunt prejudiciate categoriile de personal didactic din aceste unităţi conexe care sunt îndreptăţite să beneficieze de acest spor.
Sindicatele spun însă că legea are anumite lacune, asta pentru că unele categorii de personal care ar trebui să primească acest spor sunt private de acest drept.
Pe considerentul că nu lucrează cu elevii, nu beneficiază de acest bonus la salariu nici contabilii, secretarii, însă, de cealaltă parte, bibliotecarii, pedagogii, laboranţii şi informaticienii lucrează efectiv cu elevii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu