joi, 28 februarie 2019

Simularea Evaluării naționale și a Bacalaureatului

Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea organizării simulării Evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării examenului de Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 a fost publicat în Monitorul Oficial.
 Potrivit calendarului, simulările au loc în luna martie. Potrivit Ordinului Ministerului Educației, publicat  în Monitorul oficial, atât simularea de la evaluarea națională, cât și cea de la Bacalaureat vor avea loc în luna martie.
 Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.
 „Discipilinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, matematică)”, se arată în Ordinul menționat.
 La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. În privința simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național, sesiunea se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă. Totodată, simularea la examenul de bacalaureat sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au umrat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.
 Calendarul stabilit prin Ordinul Ministerului Educației este:
 – Simulare evaluare națională
 11 martie 2019 Limba și literatura română – probă scrisă
 12 martie 2019 Matematică – probă scrisă
 13 martie Limba și literatura maternă – probă scrisă
 22 martie 2019 Afișarea rezultatelor
 – Simulare probe scrise ale examenului de bacalaureat națională
 18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
 19 martie 2019 – PRoba E) b) – probă scrisă Limba și literatura maternă
 20 martie 2019 Proba E) c) proba scrisă – proba obligatorie a profilului
 21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)
 29 martie 2019 – Afișarea rezultatelor.

Niciun comentariu: