luni, 1 aprilie 2019

Prime de asigurare a culturilor


Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și plantelor.
 Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi.
 Riscurile care pot fi asigurate sunt fenomenele climatice nefavorabile și infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor prevăzute în HG nr. 563/2007.
 Fenomenele climatice nefavorabile sunt: seceta, arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.
 Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 SO sau 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.
Pentru a putea primi sprijin în cadrul submăsurii 17.1, solicitantul sprijinului trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie fermier activ în anul pentru care solicită sprijinul pe submăsura 17.1; să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare pentru riscuri prevăzute de sub-măsură și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract.

Niciun comentariu: