luni, 6 mai 2019

Alertă meteo!


Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru întreaga țară, în intervalul duminică, 5 mai, ora 15 – miercuri, 8 mai, ora 09.
 Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină
. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp și, izolat, 40 – 60 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, și în noaptea de duminică spre luni (5 spre 6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.
 Meteorologii atrag atenția că vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni.
 La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6 spre 7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Niciun comentariu: