miercuri, 17 iulie 2019

Bilete de tratament pentru pensionari

Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani informează că, începând cu data de 18 iulie, beneficiază de tratament balnear 215 de beneficiari, în următoarele stațiuni: Amara, Bălțătești, Buziași, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Mangalia, 1Mai – Oradea, Nicolina, Olănești, Tușnad, Sărata Monteoru, Saturn, Slănic Moldova, Sovata, Tîrgu Ocna, Lacul Sărat și Vatra Dornei.
 Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.
Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere.
 Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.
 În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar dintr-o altă serie, cu condiția depunerii unei noi cereri, mai precizează comunicatul CJP.

Niciun comentariu: