joi, 4 iulie 2019

Fără exercițiu de alarmare!

Exerciţiul de alarmare ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 3 iulie, a fost amânat cu o săptămână, din cauza tinerilor care au susţinut examenul maturităţii la proba obligatorie a profilului.
 „Având în vedere desfăşurarea, la nivel naţionale, a examenului de bacalaureat, exerciţiul «Miercurea sirenelor» va fi amânat pentru data de 10 iulie. Urăm succes celor care susţin examenul maturităţii“, au comunicat reprezentanţii ISU.
 Mai grave au fost lucrurile în urmă cu o lună, când exerciţiul a fost sabotat de precipitaţiile abundente.
 Oficialii au decis că din cauza condiţiilor meteo extreme, alarmele nu vor fi folosite decât dacă este nevoie în mod real.
 „În contextul situaţiilor de urgenţă din ţară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în cursul zilei de 5 iunie NU vor fi verificate sirenele de alarmare publică. În aceasta perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situaţii reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecţie pentru populaţie.
Derularea exerciţiului naţional «Miercurea Alarmelor» va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10.00“, arăta atunci ISU BT.
 Testarea a fost lansată de IGSU încă de acum doi ani şi este destinată verificării sistemului de alarmare a populaţiei despre iminenţa unui pericol şi, implicit, dezvoltării reacţiei cetăţenilor în situaţii de protecţie civilă.
 Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamităţile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Niciun comentariu: