duminică, 8 septembrie 2019

Nașterea Maicii Domnului - Sfântă Măria mică

În afară de cununa duminicilor de peste an şi a sărbătorilor Domnului nostru Iisus Hristos, anul bisericesc mai cuprinde şi cununa sărbătorilor Preasfintei Fecioare Maria şi ale sfinţilor.
 Cea dintâi mare sărbătoare din anul bisericesc este Naşterea Maicii Domnului. Sfânta Fecioară Maria, Maica Domnului, a fost rodul rugăciunilor neîncetate ale Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana din Nazaret.
 Descendent din seminția lui Iuda, Sfântul Ioachim l-a avut ca strămoş pe regele David, iar Sfânta Ana provenea din seminţia preoţească iudaică a lui Levi.
Pentru că nu aveau copii, Sfinţii şi Drepţii dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana erau desconsideraţi de popor.
Odată, fiind în templu, Ioachim a fost umilit de un evreu care i-a spus că este nevrednic să aducă daruri pentru că nu are copii din cauza unor păcate ascunse.
Dar milostivul Dumnezeu, ascultându-le rugăciunile făcute cu lacrimi, l-a trimis pe îngerul Său, care i-a vestit Sfintei Ana că va avea un copil.
 Un prunc cu o chemare dumnezeiască pe umeri, şi anume aceea de a fi Mama care a dat trup omenesc lui Dumnezeu Fiul, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Şi aşa a venit pe lume aceea care a fost, este şi va fi fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa sfinţilor şi mijlocitoarea pentru toţi oamenii. Sfanta Maria Mica. Rugaciune puternica pentru Maica Domnului
 Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor!
 Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.
 Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.
Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.
 In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (se spune dorinta).
Te implor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale
. Bucura-te Marie, cea plina de Dar, Domnul este cu Tine!
Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre.
 Amin!
La mulți ani celor ce poartă numele Sfintei Fecioare Măria!

Niciun comentariu: