vineri, 13 septembrie 2019

Subventia minima primita de la APIA


Fermierii din judet care au depus anul acesta cererile pentru obtinerea subventiilor pot lua sume deloc de neglijat de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Botoșani.
 Daca se mentine acelasi cuantum ca anul trecut, subventia minima pe care o poate primi un fermier de la APIA este de circa 170 de euro pe hectar.
Fermierii care acceseaza scheme cuplate sau plati compensatorii pot ajunge sa încaseze peste 2.000 de euro pe hectar daca au culturi precum sfecla de zahar sau tutunul.
 Astfel, pentru o simpla schema, pot primi 170 de euro, iar pentru 7-8 scheme de plata, pot incasa peste 1.000 de euro pentru cultura de sfecla de zahar sau pentru cea de tutun, care este mai bine platita, ajungand pana la 2.000 de euro la hectar.
Singurele modificari care ar putea sa apara la subventii ar fi cresteri la nivelul schemei de plata unice care se calculeaza în functie de hectarele eligibile la plata finala.
Plata avansului pentru anul 2019 va începe de la mijlocul lunii octombrie, când se va achita pâna la 70 la suta din plati si 85 la suta din platile privind dezvoltarea rurala.

Niciun comentariu: