marți, 15 octombrie 2019

Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate


Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate în fiecare an odată cu inflaţia, aşa cum au propus mai mulţi parlamentari liberali. Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depus la Senat pe 11 septembrie 2018, dar a fost respins pe 4 februarie 2019.
Cu toate aceastea, proiectul a primit aviz favorabil în Comisa de Muncă, iar marţi a fost votat în unanimitate în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi "pentru". Initiaţiva legislativă prevede ca alocaţia pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referinţă" (ISR).
 "Tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege. "Inflaţia a crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care îşi susţin cu greu existenţa.
 De asemenea, migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun reprezintă o problemă alarmantă pentru natalitate şi pentru demografia ţării", precizaeză iniţiatorii proiectului, Robert Sighiartău şi Dumitru Mihălescul,

Niciun comentariu: