joi, 31 octombrie 2019

"Bani de liceu"


Programul național de protecție socială „Bani de liceu”, prin care se acordă un sprijin financiar pentru elevii din învățământul liceal este derulat de 14 ani .
Incepand cu anul școlar 2018-2019, conform Hotărârii de Guvern 712/2018 (disponibilă atașat), fiecare elev va primi lunar, pe toată durata cursurilor, suma de 250 lei, dacă respectă toate condițiile. Ministerul Educației Naționale desfășoară și în acest an programul de protecție socială denumit „Bani de liceu”, în cadrul căruia peste 32.000 de liceeni vor primi lunar un sprijin financiar de 250 de lei. Bursa este acordată pe parcursul întregului an școlar 2019-2020, elevilor care urmează cursurile la zi și al căror familii au un venit lunar, calculat la o persoană, de maxim 500 de lei.
 Acordarea bursei poate fi sistată dacă elevul are mai mult de 20 de absențe nemotivate, obține o medie mai mică de 7 la purtare, nu mai urmează cursurile sau a fost exmatriculat.
 Pentru stabilirea câștigului pe membru de familie, se ține seama de toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni înainte de înregistrarea cererii, cu excepția alocației de stat, a alocației pentru susținerea familiei, a burselor de studii sau sociale.

Niciun comentariu: