luni, 18 noiembrie 2019

Școală la standarde europene. VIDEO/GALERIE FOTO

Scoala veche din Codreni, comuna Mileanca, construitã în anii 1940 -1945, este de ieri, istorie!
Prin programul PNDL , primarul comunei , Alexandru Azamfirei, a ridicat în doi ani (din 2018) o scoalã nouã, modernã, cu apã curentã, cu toaletã în interior, cu douã clase pentru micutii de la Clasa Pregãtitoare (CP) pânã la clasa a IV-a – 22 de copii, precum si cu o grupã de grădinită (15 copii). Scoala este extrem de modernă, la standarde europene.
 La inaugurare au fost invitati de marcã, de la Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Judetean,deputat Marius Budăi, senator Elena Federovici, insp.școlar: Otilia Sandu, director școală Mileanca: Dana Azamfirei, precum si toti locuitorii satului, care au declarat că acum dacă tot au scoală nouă, pot spune cã se învață precum la oras!
 Aceştia au rămas vizibil emoționați de cum arata noua scoală în care vor învăţa, asemeni elevilor de la oraş.
 Şi asta pentru că unitatea a fost modernizată şi dotată cu geamuri, centrala termica proprie si grupuri sanitare în incintă astfel încât să poată obţine autorizaţie sanitară de funcţionare.
 Proiectul are o valoare de 884.4 de mii de lei şi este finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care va mai fi reabilitată şi Școala Gimnazială Nr.1 Mileanca, (corp A ).
















Niciun comentariu: