joi, 19 decembrie 2019

Zile libere: două minivacanțe pentru bugetari!

Zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 ar putea fi declarate zile libere, pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020, potrivit unui proiect de Hotărâre.
“Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere.
 Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în proiectul de Hotărâre, potrivit News.ro.
Astfel, bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie.
O a doua perioadă de minivacanţă va începe miercuri, 1 ianuarie şi se va încheia duminică, 5 ianuarie.
 Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
 De asemenea, prevederile “nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese”.
 Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la care este arondat şi turismul, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020, zile de vineri. Reprezentanţii FPTR spun că zeci de mii de români şi-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile, însă neştiind încă dacă vor fi libere, nu şi-au plătit sejururile.

Niciun comentariu: