joi, 20 februarie 2020

Start pentru obținerea certificatului “Școală Europeană”


Până pe data de 20 martie, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot transmite candidaturile pentru obținerea certificatului de “Școală Europeană”, certificat care, pe lângă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, poate aduce mai multe oportunități în accesarea de programe cu finanțare europeană nerambursabilă.
An de an, nu doar că toate școlile și liceele botoșănene participante la această competiție au primit acest certificat, dar, mai mult, s-au clasat permanent, prin punctajul obținut la evaluarea dosarelor, între cele mai bune candidate.
 Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă acestora recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar, la creșterea calității educației și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.
 Unitățile școlare vasluiene au reușit performanța ca, an de an, să obțină rezultate notabile în competiția desfășurată la nivel național pentru obținerea acestui certificat.
 O nouă competiție va demara în curând, unitățile școlare având timp doar până pe 20 martie să pregătească și să transmită documentele necesare.
Activitățile, proiectele și programele care se iau în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada septembrie 2017 – iulie 2020, respectiv cele de tip Erasmus, e-Twinning, Europa – casa noastră Euroscola etc., derulate de către școli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și a altor instituții europene, dar și alte programe finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener.
 De asemenea, vor fi luate în considerare programe și activități derulate în parteneriat cu ambasade, universități și școli din UE, companii sau asociații profesionale europene sau cu ONG-uri cu scop educațional ori de formare profesionale care activează la nivel european.

Niciun comentariu: