marți, 10 martie 2020

Comunicat Ministerul Educației


Școlile vor fi închise începând de astăzi și până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.
 Simularea examenelor naționale este anulată. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis  închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii.
 Potrivit surselor noastre, unul dintre scenariile de lucru de la nivelul Ministerului Educației este în acest modificarea structurii anului școlar, prin devansarea vacanței de Paști.
Vârful epidemiologic este estimat de specialiști să fie atins, în România, peste 2 săptămâni.
 Decizia a fost luată după ce premierul Ludovic Orban și-a schimbat radical poziția, în decurs de doar câteva ore, referitor la acest subiect.
 Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie.
 “Am decis suspendarea tuturor olimpiadelor școlare și concursurilor sportive, vorbim deocamdată de etapele județene și vedem cum evoluează lucrurile până la naționale. Dar să suspend cursurile școlare, eu nu pot face asta acum. Numai comitetul de criză poate lua această decizie”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie. Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării. Ministerul Educației precizează că: suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

Niciun comentariu: