miercuri, 25 martie 2020

Sunt interzise deplasările ziua!

Începand de miercuri, ora 12.00, sunt interzise deplasarile de la domiciliu, cu cateva exceptii. „Se permite deplasarea in interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale. Deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie. Sunt permise deplasarile scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati sportive de echipa), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice, deplasarea in scopul donarii de sange, la centrele de transfuzie sanguina, deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat. Este permisa si deplasarea pentru realizarea de activitati agricole si deplasarea producatorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare", a anuntat Marcel Vela.
 In ceea ce priveste persoanele cu varsta peste 65 de ani, ministrul de Interne a anuntat ca acestea au voie sa iasa din casa doar intre orele 11.00-13.00 si doar in aceleasi scopuri prevazute pentru celelalte persoane. „Deplasarea persoanelor peste 65 de ani este permisa intre orele 11:00 – 13:00, pentru scopurile de mai sus", a mentionat Vela
. Totusi, ministrul a subliniat ca circulatia persoanelor peste 65 de ani este permisa si in afara acestui interval orar, daca se face in interes profesional sau pentru activitati agricole. Toti cei care parasesc domiciliul trebuie sa prezinte, dupa caz, o adeverinta de la angajator sau o declaratie pe proprie raspundere. Marcel Vela a precizat ca politia va accepta adeverinte fara stampila, iar acestea pot fi prezentate si prin intermediul telefonului sau tabletei.
De asemenea, ministrul de Interne a anuntat ca incepand de miercuri, ora 23.00, vor fi suspendate, pentru 14 zile, zborurile catre Franta si Germania, cu exceptia aeronavelor de stat, transport marfa, corespondenta, umanitare, tehnice. In ceea ce priveste documentele care expira in aceasta perioada, Marcel Vela a spus ca acestea pot fi schimbate intr-un termen de 90 de zile de la incetarea starii de urgenta.

Niciun comentariu: