luni, 1 iunie 2020

1 IUNIE, Ziua Copilului!


Ziua Internațională a copilului nu este total valbilă pe data de 1 iunie, fiind sărbătorit în zile diferite pe mapamond.
 Prima acreditare a acestei zile a avut loc în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului.
În același an, 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite, pe scurt UNICEF, trimitea statelor lumii oo recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească „Ziua Copilului”.
 În 22 noiembrie 1949 Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova stabilea ca data de 1 iunie să devină Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, dar a ajuns să fie cunoscută ca ”Ziua Copilului”și sărbătorită ca atare în aproape toate statele lumii.
 În acest moment sunt 48 de state, aici incluzând și România, care sărbătoresc ziua de astăzi ca fiind ”Ziua Copilului”, majoritate lor căzând de acord asupra zilei de 1 iunie, prima zi de vară.
 Tări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda sărbătoresc Ziua Copilului pe 22 noiembrie.

Niciun comentariu: