marți, 9 iunie 2020

Ploi până la finalul săptămânii


Administrația Națională de Meteorologie a actualizat marți informarea emisă la finalul săptămânii trecute, prelungind intervalul până la care țara noastră va fi afectată de vreme rea până vineri dimineață.
 Conform meteorologilor, în intervalul marți, 9 iunie – vineri, 12 iunie, ora 09:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți, 9 iunie, îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9 spre 10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării.
Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.
 De asemenea, în inervalul marți, 9 iunie, ora 12:00 – miercuri, 10 iunie, ora 10:00 (COD GALBEN), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.
Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Niciun comentariu: