vineri, 30 octombrie 2020

Vreme rea până duminică

Administrația Națională de Meteorologie a emis  o informare vizând intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitații mixte în zona de munte, pentru intervalul vineri, 30 octombrie, ora 13:00 – duminică, 1 noiembrie, ora 16:00.
 Conform meteorologilor, în acest interval, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.
 Local, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și, izolat, 30 l/mp. 
Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică, 1 noiembrie, în est și sud-est, în general cu viteze de 50 – 60 km/h. 
În zona de munte, rafalele vor depăși temporar 60 – 80 km/h.
 Meteorologii atrag atenția că în jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.
 De asemenea, sâmbătă, 31 octombrie, între orele 2:00 – 20:00 (COD GALBEN), în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.
 În cursul zilei de sâmbătă, 31 octombrie, la peste 1.700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100 – 110 km/h, viscolind ninsoarea.

Niciun comentariu: