luni, 12 aprilie 2021

Comunicat APIA

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Darabani informează că,în perioada 1 – 9 aprilie2021, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată au fost înregistrate un număr de 1705 cereri, pentru o suprafață de 4713,03ha. 
 Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
 Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021. Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro,accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.
 Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrul local de care aparțin fermierii.
 Ca în fiecare an APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat.
 Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul Agenției:www.apia.org.ro.

Niciun comentariu: