vineri, 26 noiembrie 2021

S-a decis: zi liberă 29 noiembrie!

Guvernul a decis că 29 noiembrie va fi zi liberă.
Se va face, astfel, punte cu zilele de sărbătoare Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, astfel că cei care lucrează la stat vor fi liberi luni, marţi şi miercuri. Guvernul Nicolae Ciucă s-a reunit vineri, 26 noiembrie, de la 12.30, în şedinţă de Guvern, pe agendă aflându-se rectificarea bugetară, necesară pentru plata pensiilor şi a alocaţiilor, pe luna decembrie, precum şi stabilirea datei de 29 noiembrie zi liberă pentru bugetari. Actul normativ prevede următoarele:
 Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă. (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite. (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
 Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
 Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

Niciun comentariu: