luni, 1 noiembrie 2021

Școala va începe în data de 8 noiembrie!


Ministrul Educației a anunțat astăzi, că școala va începe în data de 8 noiembrie.
 ”Două săptămâni de vacanță a fost maximul care poate fi recuperat fără schimbarea datelor de examene. În data de 8 noiembrie, școala va începe” a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu, într-o conferință de presă.
 Ministrul Educației a adăugat că este preferabil ca școlile să funcționeze cu prezență fizică.
 ”Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților. Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli”, a explicat ministrul.
 ”Tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie. Este la latitudinea profesorilor să se organizeze” a mai adăugat ministrul. 
 Acesta a mai spus că numărul de teze se reduce în acest an, dar că vor fi organizate cu prezență fizică precum și faptul că deja există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun.
 ”Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze. Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie” a mai adăugat acesta.

Niciun comentariu: