miercuri, 30 martie 2022

Comunicat APIA

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se află în plină campanie de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022. Astfel, în perioada 1 – 23 martie 2022, au fost depuse 211267 cereri de plată pentru o suprafață de 903.251,10 ha.
 Completarea Cererilor unice de plată se realizează accesând site-ul APIA (www.apia.org.ro), respectiv link-ul aplicatiei IPA-Online (http://lpis.apia.org.ro), iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia, care poate fi accesat prin butonul Asistență.
 Reamintim fermierilor că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. 
De asemenea, începând din acest an, fermierii pot semna cererea de plată folosind semnatura electronică.
Documentele care se atașează la dosarul Cererii Unice de Plată și modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificat de înregistrare la ONRC/ certificat de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene si locale ale APIA de care aparțin fermierii. 
Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, hărțile și listele cu UAT-urile eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul Agentiei.
In conformitate cu prevederile OMADR nr.46/25.02.2022 privind aprobarea formularului – tip al cererii unice de plată pentru anul 2022, 
Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va încheia la data de 16 mai 2022. 
În Anexa poate fi consultată situația depunerii cererilor unice de plată pentru Campania 2022, structurată pe fiecare județ, număr de fermieri și suprafața solicitată la plată.

Niciun comentariu: