luni, 28 martie 2022

Servicii de diagnostic sau terapie și acasă

 

Pacienții vor putea beneficia de servicii de diagnostic sau terapie și acasă, nu doar la cabinetul medicului de familie. 
Pentru a asigura accesul permanent al pacienților la serviciile medicale acordate de medicii de familie, dar și pentru reducerea perioadei de recuperare ori a numărului de internări ce nu sunt absolut necesare, autoritățile au stabilit, printr-un proiect de hotărâre adoptat de Executiv, ca medicii de familie să poată diagnostica și trata anumite boli și la domiciliul pacienților, nu doar la cabinet, așa cum se întâmplă acum. Serviciile de diagnostic sau terapie la domiciliu vor fi disponibile, cel puțin teoretic, din luna aprilie. 
Poate cea mai importantă schimbare ce va fi adusă de către proiectul de HG adoptat de Guvern este introducerea, în pachetul de bază în asistența medicală primară, a unor servicii diagnostice și terapeutice. Astfel, aceste servicii diagnostice și terapeutice vor putea fi acordate de medicii de familie, teoretic, începând cu luna aprilie 2022, atât la cabinetul acestora, așa cum se întâmplă în prezent, cât și la domiciliul pacientului sau la locul solicitat de acesta.
 Aceste servicii se vor putea acorda de către medicii de familie doar asiguraţilor de pe lista proprie, la cabinet, la domiciliul asiguratului sau la locul solicitării, în cadrul programului obișnuit de lucru sau în cadrul unui program de lucru prelungit. (Avocatnet.ro).

Niciun comentariu: