luni, 5 decembrie 2022

IN MEMORIAM: STELICĂ CARABULEA


În aceste zile de decembrie s-a stins din viață profesorul maistru-instructor Stelică Carabulea. 
Absolvent al Scolii postliceale de maiștri instructori Iași a predat mulți ani la Școala gimnazială Mileanca. 
 Stelică Carabulea a fost un dascăl desăvârșit dedicat acestei profesii. 
 Am lucrat împreuna cu defunctul in ultimii ani și aș dori să dedic câteva cuvinte în amintirea sa. 
Era un profesionist desăvârșit: dedicat, meticulos și răbdător, ii ajuta mereu pe colegii mai tineri și le explica unde greșesc. Putea să înveselească pe oricine era supărat, confuz sau deprimat. În școala noastră, nu exista o alta persoană la fel de jovială, dar și de serioasă în ceea ce privește etica muncii. 
 Un mare educator care explica cu maximum de simplitate şi forţă de sugestie cele mai complexe lucruri în varii domenii, om de mare generozitate şi altruism, ajuta pe oricine, inclusiv pe cei care îi erau ostili. 
Muncea cu o putere şi creativitate impresionante. 
 Purta respect oricărui om, ctitor de vocaţie şi uimitoare anvergură. 
 O personalitate de mare complexitate şi simplitate totodată, o inteligenţă socială de excepţie, o personalitate de valoare şi inalte calităţi umane.
 O altă ”amintire prin timp” pe care ne-o lasă prof. maistru Stelică Carabulea este cea de consilier local Mileanca, funcție îndeplinită timp de mai multe mandate după Revoluția din 1989. Conducând Comisia pentru cultură și sport a Consiliului Local Mileanca mai mulți ani la rând Stelică Carabulea a sprijinit desfășurarea multor evenimente culturale și sportive în Mileanca, fiind alături de oamenii din sat. A participat cu o deosebită fervoare la multe manifestări cultural – artistice aducând mereu acestora noblețea spiritului său. 
În iunie 2016, la constituirea Consiliului Local pentru mandatul 2016 – 2020, în calitate de cel mai în vârstă consilier local, a condus această ședință dorind ca ”fiecare consilier local să aibe o activitate rodnică în slujba cetățeanului și să obțină rezultate care să-i bucure pe alegători”.
 Peste Mileanca, ce așteaptă să îmbrace hainele iernii, bat clopotele a durere! 
 Tot regretul pentru un prieten! 
 Ne vom aminti cu drag de tine! 
 Odihnește-te în pace! 
 A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere! 
 Fie ca bunul Dumnezeu să-ți poată alina durerea și să-i odihnească sufletul!

Niciun comentariu: