luni, 16 ianuarie 2023

Alertă meteo!

 

Meteorologii au emis luni o informare meteo valabilă pentru întreg teritoriul țării, pentru precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, de luni până joi seară.
 Un cod galben de viscol vizează Apusenii și Carpații Meridionali. Astfel, potrivit informării emise de ANM, de luni,16 ianuarie, ora 17, până joi, 19 ianuarie, ora 20, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20...25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse, 50 l/mp. 
Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100...110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. 
Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55...65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est. ANM a mai emis și o avertizare cod galben de intensificări susținute ale vântului. 
Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60...80 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Niciun comentariu: