marți, 28 februarie 2023

Elevii s-au reîntors la școală!

 

De luni elevii din Mileanca s-au reîntors la cursuri. 
Anul acesta fiecare inspectorat școlar a decis independent când iau elevii vacanță între modulele 3 și 4. Au avut de ales o săptămână în perioada 6 – 26 februarie 2023. 
Primii care au luat vacanță au fost elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6 – 10 februarie 2023. Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, respectiv 13 – 17 februarie. Cele zece județe sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.
În cele mai multe județe, 30 la număr, vacanța mobilă din februarie 2023 a fost în a patra săptămână din februarie, respectiv 20 – 26 februarie 2023. 
 Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. 
Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri. 
Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică. 
După vacanța diferențiată din februarie, elevii revin la școală pentru modulul 4, care se încheie joi, 6 aprilie 2023, când începe vacanța de Paște.

Niciun comentariu: