joi, 2 martie 2023

 

Fermierii pot depune cererile de plată pentru campania din acest an până pe 15 mai, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. 
 Solicitările pot fi completate prin intermediul aplicaţiei IPA-online, fără a fi necesară prezenţa la centrele APIA. 
Instituţia precizează că este suficientă o singură cerere de plată, chiar şi în cazul în care persoana respectivă utilizează mai multe suprafeţe de teren, în localităţi sau judeţe diferite.
 În plus, agricultorii trebuie să verifice la primăria locală situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului deţinut şi să faciliteze transmiterea către APIA adeverinţelor privind utilizarea acestuia. genţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) demarează din 1 martie, Campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2023.
 Fermierii vor putea depune Cererea de Plată, în perioada 01 martie – 15 mai, fără a se prezenta la Centrele APIA, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). 
Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverințele privind utilizarea terenului conform înscrierii în Registrul Agricol. 
 Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii. 
 Adeverințele emise pentru schemele din sectorul zootehnic de către asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei/oficiul pentru zootehnie judeţean, pot fi transmise electronic prin platforma pusă la dispoziție de către APIA, cu informarea fermierului. 
 Fermierii care deţin animale în exploataţie au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate/corectate în Baza Națională de Date (BND) (la medicul veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Niciun comentariu: