marți, 28 martie 2023

Timp rece!

 


În Moldova, vremea va continua să se răcească în primele zile de prognoză, astfel încât media maximelor va fi de 6 – 8 grade, iar minimele vor deveni negative, mediate între -4 şi -2 grade, după care se va încălzi treptat, iar până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade şi minime de 6 grade.
 A doua săptămână din interval va avea şi uşoare variaţii termice, cu valori diurne mediate regional între 6 şi 12 grade şi nocturne între 4 şi 6 grade. Precipitaţiile îşi vor face apariţia destul de des, dar cu probabilitate de extindere mai mare pe 27 martie, precum şi între 1 şi 4 aprilie.
 La munte, vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză în toate masivele, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 4 la -4 grade, iar ale minimelor de la 0 la -12 grade, apoi va intra într-un proces de încălzire treptată, până pe 1 aprilie când maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele 0 grade.
 După această dată, variaţiile termice nu vor mai fi semnificative, regimul diurn se va încadra între 4 şi 6 grade, iar cel nocturn între -2 şi 0 grade, mediat regional. 
Temporar, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere pe 27 martie şi după 1 aprilie.

Niciun comentariu: