miercuri, 11 octombrie 2023

Vaccinarea antigripală în 2023

 

De anul acesta, vaccinurile antigripale pot fi achiziționate de la farmacie pe baza unei prescripții de la medicul de familie. 
Și tot de anul acesta, copiii de la 6 luni la 18 ani beneficiază de vaccin antigripal gratuit (nu doar până la 5 ani, cum era până acum). 
Vaccinarea antigripală în 2023-2024 vine cu multe noutăți. Cei care doresc să se vaccineze antigripal anul acesta își vor lua singuri vaccinul de la farmacie pe baza unei prescripții electronice eliberate de medicul de familie. 
Vârsta până la care copiii pot primi gratis acest vaccin s-a extins până la 18 ani. 
Vaccinarea antigripală în 2023 aduce o mulțime de schimbări. 
Până acum, orice copil care avea între 6 luni și 5 ani sau care avea o boală cronică în afara acestei vârste putea să beneficieze de vaccinul antigripal în limita dozelor primite de la Direcția de Sănătate Publică și achitate de către Ministerul Sănătății. 
De anul acesta, accesibilitatea este generală pentru copii. 
Până la 18 ani, aceștia beneficiază gratis de vaccinul antigripal. 
Ca să intre în posesia lui, părinții trebuie să obțină o rețetă de la medicul de familie sau de la orice alt medic care se află în contract cu o casă de asigurări de sănătate.
 Pentru copiii de la 6 luni la 18 ani, vaccinul antigripal este compensat 100%.
 El poate fi procurat din farmacii cu rețetă de la medicul de familie. 
Vaccinul gripal inactivat, cel care este în seringă și se administrează injectabil, este recomandat copiilor care au împlinit vârsta de 6 luni și femeilor însărcinate. 
Vaccinul antigripal intranazal este recomandat copiilor care au împlinit vârsta de 2 ani.
Indiferent de forma de administrare, copiii aflați la prima imunizare antigripală vor face două doze. (Sursa: totuldespremame.ro) 

Niciun comentariu: