miercuri, 29 noiembrie 2023

Minivacamță: 30 noiembrie - 1 Decembrie

 

Elevii și profesorii termină miercuri, 29 noiembrie, cea mai scurtă săptămână de școală din acest an școlar, de doar trei zile.
 Aceștia merg la cursuri până miercuri inclusiv, urmând ca joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, și vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, să rămână acasă, fiind zile nelucrătoare prin Codul Muncii.
 Ei bine, până la finalul lui 2023, bugetarii vor mai avea parte de două minivacanțe. 
Una dintre ele va fi cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei. 
Mai exact, vor avea liber începând de pe data de 30 noiembrie, când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe acesta. Acea zi va pica într-o joi și se va lega cu vineri, 1 decembrie, care este Ziua Națională a României. 
 Aceste două sărbători cu zilele de weekend, iar astfel, românii vor avea parte de o minivacanță. 
Potrivit Codului Muncii, ziua de 30 noiembrie, în care îl sărbătorim pe ”Ocrotitorul României” sau ”Patronul spiritual al românilor”, și cea de 1 decembrie, care este Ziua Națională a României, sunt zile nelucrătoare.
 În România, zilele de sărbătoare legală sunt nelucrătoare, conform legislației în vigoare, diferind de zilele libere obișnuite de weekend. A doua minivacanță va fi de Crăciun.
 Românii vor sta acasă pe 25 și 26 decembrie, care pică luni și marți. Zilele precedente fiind tot de weekend, bugetarii vor mai avea, așadar, o minivacanță de patru zile.

Niciun comentariu: