joi, 1 februarie 2024

Declarație pe propria răspundere

 

Toți profesorii trebuie să completeze în fiecare an, până pe 31 decembrie, o declarație de interese, pe proprie răspundere, în care să scrie că nu fac meditații cu elevii de la clasa unde predau, conform Ordinului ministrului Educației publicat în Monitorul Oficial.
 Meditațiile în sine nu vor fi interzise, ci doar cele pe care profesorii le-ar putea da elevilor din propria clasă.
 De asemenea, profesorii care dau meditații altor elevi nu vor fi obligați, potrivit Ordinului din Monitorul Oficial, să treacă acest lucru în registrul declarațiilor de interese din școli. Ministerul Educației a precizat că meditațiile sunt definite ca „activitățile de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat personalul didactic de predare”, iar cei aproximativ 200.000 de profesori trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care să afirme că nu își meditează propriii elevi de la clasa unde predau. 
„Documentul scris, redactat pe propria răspundere, prin depunerea căruia cadrul didactic de predare confirmă că asigură echitate și obiectivitate în activitatea de predare-învățare-evaluare și că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs”, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial. 
Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, profesorii sunt obligați să completeze declarația de interese, iar cei angajați ulterior datei de 31 decembrie completează și depun declarația în termen de 5 zile de la angajare. 
Nedepunerea declarațiilor de interese în termenul stabilit și nedeclararea meditațiilor pentru elevii de la propria clasă sunt abatere disciplinară, mai prevede ordinul de ministru.

Niciun comentariu: