marți, 2 iulie 2024

 

Județul Botoșani se va afla sub o avertizare meteorologică tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 10:00.
 Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, descărcări electrice și grindină. 
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 …40 l/mp și izolat de peste 50 … 70 l/mp. 
Vântul va avea la rafală 70 …90 km/h.
 Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare. 
ISU Botoșani a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale. 
Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. 
Populația va fi avertizată prin mesaje RO-ALERT.

Niciun comentariu: