duminică, 4 mai 2008

La şcoală, din nou !

Vacanţa de primavară se încheie dupa acest sfârşit de săptămâna, astfel că elevii vor reveni, luni, la şcoală, şi vor intra imediat în febra examenelor.
Primii vor fi cei din clasele a VII-a şi a VIII-a, ei susţinând tezele cu subiect unic începând din data de 6 mai. Absenţii de la tezele de pe primul semestru mai au şansa de a le susţine începand cu 23 mai. În caz contrar, ei vor rămâne cu situaţia şcolară neîncheiata la sfârşitul anului - situaţie extremă pentru elevii din clasa a VIII-a, care nu se vor mai putea înscrie în clasa a IX-a.
Potrivit graficului Ministerului Educaţiei, pe 6 mai va avea loc prima teză, la limba şi literatura maternă, pe 9 mai fiind programată cea la istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a). Pe 13 mai, elevii de ambele clase vor susţine teza la limba şi literatura română, iar pe 16 mai - la matematica. Contestaţiile vor fi depuse în 29 mai.
A doua perioada a tezelor pentru cei care, din motive bine întemeiate, au lipsit la sesiunile anterioare, începe în 23 mai. Astfel, în 23 mai va fi susţinută teza la matematică, în 27 mai, teza la limba şi literatura maternă, în 30 mai, la istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 2 iunie, la limba şi literatura română.
Contestaţiile pot fi depuse în 4 iunie.

Niciun comentariu: