duminică, 22 iunie 2008

Despre perplexitatea politică! (continuare)

Ion Puhăcel :fost viceprimar,exconsilier PNL (poz.2 pe listă)

"Nu credeam că după patru ani, în care am încercat să fac ceva pentru concetăţeni să constat cât de perfizi pot fi cei pe care i-am ajutat să obţină patru consilieri PNL şi un candidat în turul doi pentru primar.Pentru loialitatea mea am fost răsplătit cu ,,şuturi''.Nu regret nimic din ce am făcut însă nu ştiu dacă voi mai putea avea încredere în oameni.Din păcate oamenii de caracter sunt păsări rare iar comuna Mileanca riscă să ajungă pe mâna celor ce nu au nici mamă şi nici tata"

Add.: - Se spune că este imoral să susţii dreptul instinctelor agresive şi al liderilor politici tari. Se uită că acestora trebuie să li se asigure toate condiţiile unei forţe de parvenire în devenire. În lupta politică milenceană sunt mai slabi acei care deţin puterea efemeră fără să aibă echivalentul vitalităţii, decât acei care sunt pe cale spre putere. Cum înnoirile politice se fac totdeauna de jos în sus, cei de jos sunt potenţial mai tari. Între consilieri locali, lupta dintre "tari" şi "slabi" ia forme şi mai dramatice. Sunt consilieri puternici a căror forţă e consacrată, rigidă, şi care şi-au înfăptuit într-o anumită măsură rosturile şi afacerile. Sinceri şi consecvenţi scopului lor, au călcat în picioare tot ce s-a opus expansiunii şi dorinţei lor de parvenire. Astfel de consilieri dispun liber de forţă şi sunt mândri de libertatea pe care le-o garantează legea electorală.


Carabulea Stelian,fost vicepreşedinte PSD,exconsilier(poz.2 pe listă).


Ştefănescu Ion, exconsilier PSD,secretar PSD(poz.4 pe listă)


Răileanu Gheorghe, exclus din PSD(poz.5 pe listă)


ing.Apostol Paraschiva, exconsilier( poz.6 pe listă).

Add.:- Faţă de cine îşi exercită ei dreptul celui mai tare? Lupta ia carecter dramatic, de stare de perplexitate, atunci când se dezlănţuie între un lider învechit în forţă, ce dispune de toate abilităţile puterii şi al perfidiei rezultate din trecutul politic regretat.Lupta pentru putere numai aşa are un sens .Teoretic, nu este aşa uşor să fii împotriva lui, lider de partid. Ar putea el să renunţe la orgoliul său care slăbeşte orice sentiment al puterii? Răsturnările s-au făcut în numele disciplinei de partid cu aspect de sfinţenie criminală. O viziune a electoratului milencean susţine că mizeria politică este strâns legată de dezbinarea cea mai dureroasă: starea de perplexitate. Este tragic că s-au găsit oameni politici care să explice calităţile, meritele, virtuţile nou-veniţilor pe liste, iar celorlalţi căderea de pe liste prin deficienţe imaginabile.
Marii posesori ai acestei gândiri, care se plictisesc când alţii folosesc calculatorul sau telefonul celular, constituie o categorie de oameni politici pe care milencenii, în majoritate, îi fericesc cu indiferenţa lor.Nu se poate concepe o modificare esenţială a structurii listei de consilieri fără ideea de justiţie.
Toate problemele ar fi atunci pe calea soluţionării şi negocierii .














Niciun comentariu: