joi, 31 iulie 2008

Meteo:A S O

Foto: Apus de...iulie!
Zilele caniculare vor reveni în majoritatea regiunilor ţării, în luna august, când se vor înregistra temperaturi medii lunare mai mari decât valorile normale, relevă o prognoză pe termen lung a Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În cele mai toride zile, temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade C în zonele de câmpie. Locuitorii din zonele depresionare din centrul şi nordul ţării vor avea parte de unele nopţi mai reci, cu temperaturi care pot coborî sub 10 grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limitele normale, exceptând sudul ţării, unde ploile vor apărea mai rar şi în cantităţi insuficiente. În celelalte regiuni, ploile vor avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, şi vor fi condiţii de grindină.

Luna septembrie ne va întâmpina cu ploi abundente şi grindină, dar şi cu zile fierbinţi în estul ţării. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptând regiunile estice, unde pot fi mai mari decât mediile multianuale. În unele perioade mai călduroase ale lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30 de grade Celsius. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî sub 5 grade C, favorizând producerea brumei în depresiunile intramontane din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile normale în majoritatea regiunilor ţării.

În octombrie, temperaturile medii lunare vor fi în general normale, exceptând regiunile sud-estice, unde pot fi mai mari decât cele obişnuite pentru această lună. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 25 de grade C în sud-estul ţării. Cele mai scăzute temperaturi vor avea valori negative, favorizând producerea brumelor şi a îngheţului la sol, mai ales în centrul şi nordul ţării. Ploile se vor încadra în general în limite normale în regiunile sudice, însă în restul ţării va apărea tendinţa de excedent.

Niciun comentariu: